Teknat studentwebb

Välkommen till Teknats studentwebb. Här har vi försökt samla all information som du som student inom teknik och naturvetenskap kan tänkas behöva. Ytterligare program-/ämnesspecifik information hittar du på programmens/ämnenas egna hemsidor och personspecifik information kring dina studier får du genom att logga in i studentportalen.

Schema

Schema söker du i Time Edit direkt, alternativt via TekNat Mobilwebb
Du kan välja att ladda ner ditt schema till din kalender i i vCal eller iCal-format. Se länkar längst ner på själva schemasidan. Om schemat ändras så kommer även ändringarna föras över i din kalender.

Observera att schema läggs färdigt en period i taget.

Om du tittar på efterkommande periods schema är det preliminärt. Schemat är färdigt fem veckor innan periodens start. Justeringar av scheman kan förekomma efterhand.

Terminstider

Här hittar du terminstider och omtentaperioder

Kvinnlig ingenjörsstudent? Detta är något för dig!

Som kvinnlig ingenjörsstudent har du möjlighet att vara med i SIV, Uppsalas egna nätverk för kvinnliga ingenjörer. SIV står för Stötta, Inspirera och Visa möjligheter, vilket vi gör för våra medlemmar genom bl.a. utbildningar, företagskontakter och mentorsskapsprogram. Dessutom får du möjlighet att träffa andra kvinnliga ingenjörsstudenter här i Uppsala och umgås under avslappnade former. För att bli en del i nätverket blir du medlem via www.sivuppsala.se. Hoppas att vi får träffa dig på nästa event vi anordnar! Vi ska bland annat ha stormöte 5e December och Inspirationsföreläsning 11 December. 

Sen anmälan till kurser

Har du glömt anmäla dig till kurser du vill läsa på våren? 15/12 öppnar sen anmälan på antagning.se. Regler för sen anmälan

Förtydligande för kurser på TekNat-fakulteten: Nästan alla institutioner öppnar för sen anmälan den 15/12 och håller öppet i minst två veckor (till den 29/12). Öppnas en kurs inte så har den tillräckligt med antagna och reserver.

UNDANTAG: Matematiska institutionen. Är du programstudent (antagen till ett av programmen på TekNat) och har du glömt söka matematikkurser som är obligatoriska på ditt program ska du kontakta studievagledare@math.uu.se omgående.

Valeo Innovation Challenge 2015
Are you an engineering student eager to take part in a global challenge?

The Valeo Innovation Challenge is an amazing opportunity for you to imagine and conceive the car of the future.

Play an active role in automative innovation: design the product or system that will create smarter and more intuitive cars by 2030 and develop daring solutions that will revolutionize the future.

The winners of the competition will be competing for:
1st place - 100,000 Euros
2nd & 3rd places - 10,000 Euros

Deadline is on February 2, 2015. Apply today by entering Valeo Innovation Challenge!