Forskning inom områdena energi, klimat och hållbar utveckling

Är du nyfiken på vilken forskning som görs på Uppsala universitet och SLU inom energi-klimat-hållbar utveckling? Här är några axplock.
 

Ur SLU:s Kunskapsbank:


Lyssna på UU:s forskarpodd

Hur blir man forskare?

Tycker du att det verkar spännande med forskning? Då kanske du ska söka en doktorandtjänst. Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier och avslutas med en doktorsexamen.

Därefter kan man söka en s k postdoc vid något utländskt universitet eller i Sverige. De är på ett eller två år. Därefter kan man bli forskare. Som forskare arbetar man oftast i en forskargrupp.

Efter doktorsexamen kan man även arbeta inom den privata sektorn. Att bygga på civilingenjörsexamen med en doktorsexamen leder ofta till jobb som chef, forskare eller specialist.

Doktorandtjänster att söka på Uppsala universitet
Doktorandtjänster att söka på SLU

Doktorshatt och lagerkrans

ES-are som valt att forska

Läs om några av de som läst ES-programmet som valt en forskarutbildning.


 

Svante är doktorand

Svante W Monie är doktorand på Uppsala universitet inom forskargruppen Bebyggelsen Energisystem där han undersöker hur termiska energilager kan användas som en buffert inom energisystemet för att öka andelen förnybar energi.

Anders är post doc

Anders Eriksson är post doc på institutionen för energi och teknik, SLU, där han tidigare också har disputerat. Forskningen kretsar kring försörjnings- och värdekedjor för biomaterial i den framväxande bioekonomin. Effektivare försörjningssystem måste tas fram då mer hållbar biomassa tas tillvara när vi ersätter fossilbaserade produkter med förnybara alternativ. Handel och marknadsfrågor är ett stort intresse och han är idag kursansvarig för kursen Energihandel.