Event

2019

Frukostseminarium i Stockholm

Teknisk- naturvetenskapliga fakulteten hälsar alla sina alumner välkomna till ett frukostseminarium den 11 juni i Stockholm under rubriken ”Framtidens forskning och samarbeten”.

Vi står idag inför många olika frågeställningar om hur vi ska lösa olika samhällsproblem. Kom och lyssna till ett panelsamtal med framstående forskare från Uppsala universitet hur de ser på framtiden inom områden som digitalisering, tillverkningsteknik, energifrågor, medicinsk teknik och hur framtidens industrisamarbeten kan se ut.

Anmäl dig till frukostseminariet via denna länk senast 31 maj

Se program


2018

En eftermiddag för alumner: Framtidens forskning och samarbeten!

Vad krävs för att vi ska klara av framtidens stora samhällsutmaningar? Alumnevenemanget Framtidens forskning och samarbeten som ägde rum på Ångströmlaboratoriet bjöd på forskningspresentationer och paneldiskussion.

– Vi i den akademiska världen förstår mer om vad som behövs om vi får lära oss vad ni alumner som jobbar i olika segment har för frågeställningar, sa Fredrik Nikolajeff, föreståndare för Uppsala Centrum för medicinsk teknik.

Läs om de deltagande forskarnas lösningar på framtidens utmaningar >>

Läs tre alumnröster om eventet >>
 

2016 

Niklas Zennström besöker Ångströmlaboratoriet

Många studenter och anställda var nyfikna på alumnen och Skype-grundaren Niklas Zennström när han besökte Siegbahnsalen. Han gästade Ångström i samband med installationen av den andra klimatprofessorn, Kevin Anderson, på den professur som etablerats efter en donation från Zennström.

Se inspelningen från detta tillfälle och låt dig inspireras av Skypegrundarens erfarenheter och historia!