Välkommen ny student!

Välkommen som ny programstudent vid teknisk-naturvetenskapliga fakulteten! Du har valt att studera vid ett universitet med såväl utbildning som forskning i världsklass. Som student hos oss blir du en oumbärlig del av vår dynamik och kreativitet. 

Kom igång!

Här finns det viktigaste du behöver veta för att komma igång med dina studier
 

Innan du börjar

Kom ihåg att tacka ja!

För att behålla din plats på utbildningen måste du tacka ja på ditt antagningsbesked.

Om du inte vill ha din utbildningsplats, och det inte längre går att tacka nej på Antagning.se, ska du tacka nej genom att meddela ditt program.

Skaffa ett studentkonto

Som ny student måste du skaffa ett studentkonto. Detta kan du göra från och med att du fått det andra antagningsbeskedet.

Ska du läsa civilingenjörsprogrammet i Energisystem eller Miljö- och vattenteknik ska du även skaffa dig ett studentkonto på SLU.

Bra att veta som ny student

På universitetets studentsidor finns information om bostad, studentekonomi, försäkringar och mycket annat som rör ditt nya studentliv.

Upprop och registrering

Väkommen till uppropet!

Uppropet är den officiella starten på ditt nya program. Om du inte kan närvara vid uppropet är det viktigt att du meddelar ditt program att du inte kan närvara. Om du inte meddelar din frånvaro kan du förlora din utbildningsplats. 

Uppropstider för alla program

Registrera dig på dina första kurser

Med ditt studentkonto ska du registrera dig på dina inledande kurser i Ladok. Om din kurs inte finns för webbregistrering var helt lugn, det viktigaste är att du kommer på uppropet.

Välkomstmottagning

De två första veckorna efter uppropet är en händelserik och rolig period för dig som ny student. Faddrar (studenter från de äldre årskurserna) guidar dig mellan föreläsningar, grillkvällar, lekar, fester och andra aktiviteter. Välkomstveckorna arrangeras av Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) och dess sektionsföreningar.

Se ditt välkomstprogram

Reservantagning till program

Till de flesta program görs ingen reservanagning eftersom det antas fler studenter än det egentligen finns platser för. Vid eventuell reservantagning kommer reserverna att kontaktas på det telefonnummer och den mailadress de angett på Antagning.se.

Last modified: 2022-02-09