Forskningsberedningen

Uppgifter

• beredning av forskningsärenden inför beslut i områdes­nämnden,
  • beredning inför beslut i områdesnämnden om verksamhetsplanering för forskning, resurs­fördelning och dimensionering,
  • beredning, nomineringar och prioriteringar av ansökningar om forsknings­bidrag, priser etc.,
  • principer för fakultetens lärarrekrytering,
  • kvalitet och utvärdering, lokal- och infrastrukturfrågor, nationella och internat­ionella forskningssatsningar,
  • utse en ledamot i samverkansberedningen,
  • samverkan med utbildningsberedningen och samverkansberedningen i övergripande frågor.

Sammansättning

Prodekan för forskning är ordförande i forskningsberedningen. Ordföranden i FUN är ledamot. En lärarledamot från vardera institutionen för informationsteknologi, matematiska insti­tutionen, fysiska sektionen, tekniska sektionen, kemiska sektionen, biologiska sektionen och geo­vetenskapliga sektio­nen utses av sektionsdekanerna. Tre studentrepresen­tanter (varav lämpligen två doktorander) ingår i forskningsberedningen.

Forskningsberedningen utser vice ordförande inom sig. Forskningsberedningen föreslår två leda­möter av olika kön till utskottet för lika villkor. Arbetsutskottet beslutar därefter om vem av dessa som blir ledamot i utskottet för lika villkor, tillika forskningsberedningens ledamot med särskilt ansvar för att lika villkor beaktas i beredningens arbete. Personal vid områdeskansliet utgör forsknings­beredningens kanslistöd.

Mandat­perioden är treårig fr.o.m. 2021-01-01.

Ledamöter

Anna Qvarnström, ordförande
Jörgen Olsson (forskarutbnämnden, teknik)
Gunilla Kreiss (datavetenskap)