Kårer, nationer och föreningar

Studentkår

På Uppsala universitet finns det fyra studentkårer där Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) är kåren för dig som studerar på tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten i Uppsala. Kåren bedriver studiebevakning för att kontinuerligt förbättra situationen för studenterna på fakulteten. Detta genom att lyfta fram medlemmarnas åsikter i frågor rörande allt från utbildning, kopplingen till en framtida karriär och den allmänna trivseln hos studenterna på Universitetet.

Utöver detta anordnar UTN många sociala event såsom Forsränningen den sista april, karriärmässan Utnarm, Sveriges största Rebusrally och mottagningar för de nya studenterna bara för att nämna några. Medlemsskapet är gratis.

Nationer

Nationerna utgör kärnan i Uppsalas studentliv. Du har 13 olika nationer att välja på. Oftast går man med i sin "hemnation". Alla nationer har visserligen en geografisk anknytning, men andra intressen än hemort kan styra ditt nationsval. På nationerna får du tillgång till pubar, lunchserveringar, bibliotek, baler, klubbar, teater-, musik- och idrottsverksamhet. Vill du engagera dig är det välkommet, men inte ett krav. För de flesta är nationerna bara ett ställe att ha kul på vid sidan av studierna.

Övriga föreningar

Förutom UTN och nationer finns andra kårer, föreningar och politiska partier, som arbetar för att göra din tid som student så bra som möjligt, och som samtidigt ger dig en chans att aktivt vara med och påverka din situation. Du kan till exempel gå med i någon av kårens studiegrupper, skriva i en kårtidning eller bli medlem i en idrottsförening...

Meccenatkort ger studentrabatter

Man behöver inte vara med i kår eller nation för att få tillgång till studentrabatter, när du registrerar dig på Universitetet så kommer du automatiskt få hem Meccenatkortet i brevlådan. Om du får problem med ditt kort kontakta Kuratorskonventets/Uppsala studentkårs reception på Övre slottsgatan 7.

Registrera dig här

Du kan skaffa medlemskap i kår och nation redan när du blivit antagen till det program du sökt.

Här anmäler du dig som medlem i Uppsala teknolog och naturvetarkår (UTN)

För övriga kårer samt nationer går du in på Uppsalastudent.com