Vi har aktiviteter för alla

Vetenskapsfestivalen SciFest

SciFest är en årligt återkommande vetenskapsfestival för vetgiriga i alla åldrar! Utmana dig själv i spännande aktiviteter, experiment och tävlingar på temat naturvetenskap och teknik, koppla av till vetenskapsshower, ställ en forskare mot väggen. Med andra ord - ge utforskaren i dig en chans!

Vetenskapskryssningen SciCruise

Uppsala universitet arrangerar för första gången en vetenskapskryssning. På SciCruise, som trafikerar mellan Stockholm och Åbo, finns spännande och intressanta kopplingar till teknik och naturvetenskap genom bl.a. workshops (hands-on), föredrag, shower och tävlingar. Huvudtemat är Östersjön och hållbar utveckling.

Studiebesök

Passa på och besök en annorlunda arbetsplats där den vassaste naturvetenskapen och tekniken skapas varje dag. Hos oss erbjuds besökare information som på ett övergripande sätt ger en inblick i aktuell och spännande forskning.

Populärvetenskapliga föreläsningar

Populärvetenskapliga föreläsningar inom olika områden erbjuds i samband med studiebesök till teknisk- naturvetenskapliga fakulteten. Föreläsningarna är anpassade för gymnasiets senare del och intresserad allmänhet.

Senast uppdaterad: 2021-03-18