Invigningen av nya Ångström

13 maj 2022

Nya Ångströmlaboratoriet

Den 13 maj invigdes nya Ångströmlaboratoriet av H.K.H. Kronprinsessan Victoria. Nya Ångströmlaboratoriet är Uppsala universitets största byggprojekt genom tiderna och är framför allt en satsning på framtidens utbildningsmiljö.

För 25 år sedan invigdes Ångströmlaboratoriet med syfte att samla fysik, kemi och teknik i ett och samma hus. Under åren har verksamheterna expanderat och det, tillsammans med viljan att föra universitetets framgångsrika IT-forskning närmare övrig verksamhet. Detta ledde fram till nya Ångströmlaboratoriet. Ett viktigt mål med nya Ångströmlaboratoriet är att stimulera tvärvetenskap och nya möten inom universitetet, attrahera internationellt ledande forskare och skapa tvärsektoriella samarbeten med näringsliv och samhälle.

Multidisciplinär temadagsvecka inom teknik- och naturvetenskap

I anslutning till invigningen av nya Ångströmlaboratoriet bjuder Uppsala universitet in till en multidisciplinär temadagsvecka inom teknik och naturvetenskap på Ångströmlaboratoriet mellan den 16 till 20 maj. Under veckan får ni ta del av dagsaktuell forskning inom AI / Data-driven life science, universum och matematisk fysik, material, energi och klimatförändringar.

Här kan du läsa mer om temadagsveckan.

Kika in i de nya lokalerna

Senast uppdaterad: 2022-05-18