Multidisciplinär temadagsvecka inom teknik och naturvetenskap

Möt forskare och representanter från företag och organisationer och diskutera dagsaktuella frågor kopplade till teknik och naturvetenskap.

Från 16 till 20 maj bjuder Uppsala universitet in till en multidisciplinär temadagsvecka inom teknik och naturvetenskap på Ångströmlaboratoriet. Under veckan får ni ta del av dagsaktuell forskning inom AI / Data-driven life science, universum och matematisk fysik, material, energi och klimatförändringar.

Här möter ni ledande internationella, nationella och lokala forskare inom både grund- och tillämpad forskning och får ta del av, och medverka i, diskussioner kring de stora forsknings- och samhällsfrågorna ur ett vetenskapligt perspektiv. Följ länkarna nedan för att ta del av programmet för varje dag.

Föreläsningar och presentationer ges på engelska.

Anmälan är nu stängd.

En del föreläsningar och presentationer livestreamas från varje dags webbsida (följ länkarna nedan). Om de går att ta del av digitalt finns ett (L) efter rubriken. Du behöver inte ha registrerat dig för att ta del av föreläsningarna digitalt.

16 maj: AI / Data-driven life science
17 maj: Universum och matematisk fysik
18 maj: Material
19 maj: Energi
20 maj: Klimatförändringar

Plats: Ångströmlaboratoriet, hus 10, Lägerhyddsvägen 1.
Registreringen äger rum utanför Eva von Bahr.

Följ denna länk för att hitta till Ångströmlaboratoriet.

För generella frågor kontakta projektledare Karin Thellenberg. För specifika frågor kopplade till de olika dagarna, följ länkarna ovan.  

Senast uppdaterad: 2022-05-07