Vi välkomnar samarbete

Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten (Teknat) vill ha en nära kontakt med arbetslivet. Vi erbjuder dig vår breda kompetens inom forskning och utbildning, och du kan bidra med din arbetslivserfarenhet. Låt oss samarbeta!

Utbildningssamverkan

Har din organisation förslag på uppdrag som kan genomföras inom ramen för en utbildning, eller har ni idéer som blivit liggande för att de inte tillhör linjearbetet och inte hinns med? Då kan vi diskutera samarbete inom någon av våra kurser. Ni har också möjlighet att komma som gästföreläsare eller ta emot studiebesök.

Läs mer om hur du kan samverka med våra utbildningar.
 

Studentsamverkan

Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten (Teknat) anordnar olika aktiviteter för att främja studenternas kontakter med arbetslivet, som lunchföredrag och karriärrådgivning. Fakulteten och Uppsala teknolog och naturvetarkår (UTN) har ett gemensamt mentorsprogram där studenter i slutet av sin utbildning får träffa alumner. UTN anordnar även egna evenemang.

Hjälp att hitta arbetskraft

Våra studenter kan väldigt mycket. Att anlita universitetsstudenter under utbildning ger er möjlighet att få mindre uppgifter utförda, samtidigt som företaget knyter kontakter med studenter som i framtiden kan bli nya medarbetare. I vår jobbdatabas hjälper vi dig att annonsera jobberbjudanden till våra studenter. Vill ni locka våra studenter att söka sig till just ert företag eller myndighet så kan ni vara med på den årliga arbetsmarknadsmässan UTNARM, som anordnas av Uppsala teknolog och naturvetarkår (UTN).

Uppdragsutbildning och annan vidareutbildning

Företag, myndigheter och organisationer får möjlighet att utveckla sin kompetens och konkurrenskraft i nära anknytning till pågående forskning vid ett internationellt framstående universitet. I dialog med våra kunder utvecklar vi skräddarsydda utbildningar tillsammans med lärare och forskare vid Uppsala universitet. Läs mer på avdelningen för uppdragsutbildnings webbplats. Utöver uppdragsutbildning har vi vårt ordinarie utbud av utbildningar. Med anledning av Coronavirusets följder har vi ställt samman en sida med tips på kompetenshöjande kursmaterial och utbildningar för permitterade ingenjörer och naturvetare.

Forsknings- och utvecklingssamarbete

Behöver du högkvalificerad vetenskaplig rådgivning? Eller vill du ha tillgång till en viss vetenskaplig metod? Vill du starta ett projekt i samarbete med våra forskargrupper? På Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning i världsklass, både grundläggande och tillämpad och många av våra forskargrupper har samarbetsprojekt med industrin. Ett utmärkt sätt att utveckla forskning i samarbete med en forskargrupp är att ha en ”industridoktorand”, en forskarstuderande som helt eller delvis avlönas av ett företag. Doktorandens forskningsprojekt bestäms gemensamt av institutionen och företaget.

UU Samverkan jobbar för ökat utbyte av kompetens och idéer med företag och organisationer i vår omvärld. För företag och organisationer är det en dörr till Uppsala universitet, som bidrar till kontaktskapande, kunskapsutbyte, nya samarbeten och partnerskap.

Långsiktig rekrytering

Det ligger i allas vårt intresse att fler unga får upp ögonen för teknik och naturvetenskap. Teknat bedriver aktivt flera skolsamverkansprojekt där företag och myndigheter kan vara delaktiga. En sådan är vetenskapsfestivalen SciFest. 

Senast uppdaterad: 2023-05-29