Ångström Explanatorium

Upplev naturvetenskapliga och tekniska fenomen, lär dig mer om historien och dagens forskning.

VÄLKOMMEN ATT UPPTÄCKA!

Ångström Explanatorium är en interaktiv utställning där du som besökare får se elektronens väg från solen, via batteriet och vätgasen in i tåget, känna på Mount everest, avslöja den smarta chatboten, och mycket mer! Utställningen består av en interaktiv del och en historisk utställning som kopplar dåtidens vetenskap till nutidens och framtidens forskning på Ångströmlaboratoriet.

Till utställningen välkomnar vi skolklasser från åk 4 till gymnasiet, som under en guidad tur genom utställningen får möjlighet att både lära och utforska. Till utställningen hör denna webb som är under uppbyggnad -så småningom kommer här finnas förklarande och fördjupande material, intervjuer med forskare och mycket mycket mer! För dig som besöker utställningen på egen hand, med besökare till Ångströmlaboratoriet eller med kollegor kommer det framöver att finnas en egen ingång med guidematerial att använda.

Boka skolbesök till Explanatorium

Utställningen håller på att färdigställas under VT23 och vi öppnar för besök i liten skala innan sommaren 2023. Kontakta Projektledare Maria Carlander för mer information och bokningar.

Hitta hit! (karta)

Hitta mer aktiviteter för skolan!

uu.se/skola kan du söka i hela Uppsala universitets aktivitetsutbud för skolan och förskolan. Prenumerera på de områden som är intressanta för dig och din undervisning!

Senast uppdaterad: 2023-04-26