Programmering för skolan

Ett komplement till skolundervisningen som inspiration till lärarna och som låter eleverna upptäcka programmering på nya sätt.

Programmeringscenter

LEGO-workshops på Programmeringscenter pausade tills vidare

Som statlig myndighet följer Uppsala universitet de restriktioner och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Sveriges regering ger med avseende på situationen med COVID-19. Kravet på social distansering i Universitetets lokaler gör att LEGO-workshops just nu inte är möjliga att hålla.

Vi saknar er, och så fort läget och rekommendationerna förändras kommer vi att återuppta LEGO-programmeringen! Vid frågor; kontakta Programmeringscenter@uadm.uu.se

Lärarworkshops i programmering på distans

Under senhösten och vintern planerar Programmeringscenter att erbjuda lärarworkshops i programmering på distans. Som deltagande lärare kan du då få input, fortbildning och tips till din undervisning i klassrummet, utan att åka till Programmeringscenter. Kurser och datum publiceras på hemsidan och Pedagog Uppsala så fort de är satta.

Kom på Hösthack!

Den 19e november bjuder Programmeringscenter, Uppsala kommun och Kodcentrum in till en kväll om och med programmering. Forskare från Uppsala universitet delar sina resultat och pågående forskningsprojekt kring programmeringsundervisning, och i en praktisk valbar workshop ges inspiration och programmeringstips.
 

programmeringscenter

Vill du som lärare få fler verktyg för att arbeta med programmering i skolan?
Eller vill du ta med din klass för en workshop i LEGO-robotar?

Programmeringscenter är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Uppsala universitet, där syftet är att bidra till utvecklingen av programmeringsundervisningen i skolan, inspirera lärare och elever, och bidra till forskningen kring programmeringens didaktik. På programmeringscenter ges kostnadsfria workshops för lärare och skolklasser, som leds av anställda vid Uppsala kommun, forskare vid Uppsala universitet och studenter på utbildningar inom teknik och naturvetenskap.

Under elevworkshopsarna får elever från åk 4 till åk 9 bygga och programmera LEGO-robotar, och sedan utmana sina programmeringskunskaper genom att få robotarna att ta sig fram dit de ska. För lärare erbjuds workshops anpassade för undervisning från förskola upp till högstadiet. Som lärare kan du välja den workshop som är anpassad för din elevgrupp, eller välja att gå flera workshops för att helt enkelt "börja från början" inom programmeringsämnet. Målet för workshoparna är att du som lärare ska gå därifrån med konkreta idéer för hur du kan omsätta verktygen i din undervisning.


Här finns vi

Äldre regementsbyggnad. Foto.Programmeringscentret hittar du i Hus 4, våning 4 på Polacksbacken.


 

Håll dig uppdaterad!

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?

Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.