Programmering för skolan

Ett komplement till skolundervisningen som inspiration till lärarna och som låter eleverna upptäcka programmering på nya sätt.

programmeringscenter

Vill du som lärare få fler verktyg för att arbeta med programmering i skolan?
Eller vill du ta med din klass för en workshop i LEGO-robotar?

Tyvärr kan vi för närvarande inte ta emot skolklasser. Vi genomför en flytt av programmeringscentret till andra lokaler i Ånströmlaboratoriet men ni kan mejla en intresseanmälan så skriver vi upp er på en väntelista och kontaktar er när verksamheten är i gång igen.

Programmeringscenter är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Uppsala universitet, där syftet är att bidra till utvecklingen av programmeringsundervisningen i skolan, inspirera lärare och elever, och bidra till forskningen kring programmeringens didaktik. På programmeringscenter ges kostnadsfria workshops för lärare och skolklasser, som leds av anställda vid Uppsala kommun, forskare vid Uppsala universitet och studenter på utbildningar inom teknik och naturvetenskap.

Under elevworkshopsarna får elever från åk 4 till åk 9 bygga och programmera LEGO-robotar, och sedan utmana sina programmeringskunskaper genom att få robotarna att ta sig fram dit de ska. För lärare erbjuds workshops anpassade för undervisning från förskola upp till högstadiet. Som lärare kan du välja den workshop som är anpassad för din elevgrupp, eller välja att gå flera workshops för att helt enkelt "börja från början" inom programmeringsämnet. Målet för workshoparna är att du som lärare ska gå därifrån med konkreta idéer för hur du kan omsätta verktygen i din undervisning.


Här finns vi

Programmeringscentret hittar du i Ångströmlaboratoriet på Polacksbacken. Vi kommer ta emot alla besök i huvudentrén i nya byggnaden.


Kontakt

Projektledare Uppsala universitet: Petra Rossbäck Holst,
petra.rossback-holst@edu.uu.se, Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap

Håll dig uppdaterad!

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?

Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.

Senast uppdaterad: 2022-01-18