Teknikdagarna 2019

Går du i 7:an, 8:an eller 9:an? I så fall är du välkommen att ansöka till tre spännande teknikdagar på Ångströmlaboratoriet och Wilhem Haglunds gymnasium i Gimo.

Vill du utmana dig själv och testa spännande teknik?

Under tre dagar på höstlovet kan du som är tjej och går på högstadiet interagera med olika former av teknik under roliga former! Det kommer bli tre spännande dagar där du både har kul och får lära dig nya saker genom många inspirerande övningar.  

Du kommer att få ta del av olika forsknings- och teknikverksamheter som pågår på  Ångströmlaboratoriet på Uppsala universitet. Vi gör även ett besök på Wilhelm Haglunds gymnasium i Gimo som erbjuder ett specialsytt program för oss samt ett studiebesök på Sandvik Coromant.

Teknikdagarna arrangeras av Uppsala universitet. Syftet med Teknikdagarna är att få fler högstadietjejer att intressera sig för tekniska och naturvetenskapliga ämnen samt välja dessa inriktningar på gymnasiet och i högre studier. 

Anmäl dig senast 20/10

Teknikdagarna är gratis men har begränsat antal platser. Först till kvarn!

MER INFORMATION


DATUM: 28-30 oktober 2019

TIDER: Måndag: 8.30-16.00, Tisdag och Onsdag: 9.00-15:00. Samling varje dag på Ångströmlaboratoriet. På måndagen åker vi med gemensam buss till Gimo.    

FRÅGOR:
Tveka inte att ta kontakt med Katarina Garpenstrand. Tel: 070 167 94 73.

Håll dig uppdaterad!

Du vet väl att du på www.uu.se/skola kan prenumerera på aktiviteter och resurser som Uppsala universitet har att erbjuda förskolan och skolan?

Sök ut det som intresserar dig, välj prenumerera och bli uppdaterad via mejl varje gång det kommer något nytt som matchar dina intresseområden. Du kan också välja att få samlad information lagom inför terminsstart.