Intresserad av miljö, vatten och teknik?

Här finns information för dig som funderar på att läsa civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik. Programmet ges i samarbete mellan Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

För att söka direkt gå till antagning.se
För att läsa mer om behörighet, upplägg och studieplan, se vår programsida.

Studera i Uppsala

Uppsala är studentstaden framför andra, med unika och fantastiska traditioner. Med två universitet i staden blir studentlivet mycket levande och som student på civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik har du förmånen att studera vid både Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Oavsett vem du är så finns det något här för dig. Som student i Uppsala får du ett unikt studentliv, minnen och vänner för livet. Du kan välja att engagera dig på campus, nationer, kårer, olika föreningar och mycket mer. 
Läs mer på Uppsala universitets webb
Läs mer på SLU:s webb

Karriär

Efter programmet är du utbildad civilingenjör inom mark, luft och vatten och dina kunskaper kommer att vara efterfrågade både nationellt och internationellt. Våra tidigare studenter arbetar idag inom en rad olika arbetsplatser; Sweco, IVL, Vattenfall, Miljödepartementet, Golder Associates, universitet, länsstyrelser, kommuner, pappersmassaindustrin.

Läs mer här. 

Senast uppdaterad: 2023-01-24