Karriär för Teknatstudenter

Vägen till jobbet

Att börja studera är starten på din karriär. Varför studerar du och vad är det du vill med dina studier? Här hittar du massor av tips och råd om din karriär. För individuell karriärvägledning kontaktar du din studie- och karriärvägledare.

Att börja studera är starten på din karriär. Varför studerar du och vad är det du vill med dina studier? Välkommen till teknat karriärsidor. Här hittar du massor av tips och råd om din karriär. Personlig karriärvägledning får du om du kontaktar din studie- och karriärvägledare.

Lyssna på nya studie- och karriärpodden med Sara och Madelene
Två studie- och karriärvägledare berättar om vilken nytta du kan ha av dem. Ta del av deras råd och tips.

Ta del av fler nyheter och tips från våra studie- och karriärvägledare på
teknat karriär FB-sida
 

Karriärplanering

Kom igång redan från start! Din utbildning är inte frikopplad från det som kallas ”karriären” utan en viktig del av den. Läs om hur du planerar din karriär under studietiden

Det finns flera möjligheter att samla på sig erfarenheter och samtidigt tjäna lite extra pengar under studietiden. Som blivande ingenjör eller naturvetare är du redan intressant för arbetsgivarna. Läs om möjliga jobb under studietiden

Ditt nätverk är en stor resurs i karriärplaneringen. Genom ditt nätverk kan du lära känna personer som ska ge dig jobbet du vill ha. Vi ger dig tips på hur du bygger upp ett nätverk med stor potential att gagna din karriär.

Arbetsmarknad - kartlägg alternativen

Lär känna din arbetsmarknad! Här har vi samlat information om hur du kan börja bekanta dig med den arbetsmarknad som väntar och se över dina alternativ. Traineeprogram är en väg in till arbetsmarknaden. Det är en form av internutbildning som ges på vissa företag och som ofta vänder sig till nyutexaminerade studenter. Har du en innovationsidé och vill driva eget företag så kan du skapa ditt eget arbete på marknaden. Vill du fördjupa dig inom det område du studerat och bli mer kvalificerad på arbetsmarknaden samtidigt som du har ett arbete så är doktorandtjänst rätt väg att gå. Läs mer om forskarutbildning.

Tips inför jobbsökandet

Här har vi samlat tips inför jobbsökandet och i samband med att du just fått ett jobb. Det är till stor del en sammanställning av länkar till externa sidor som kan ge dig den information du behöver. På sidan "Hitta jobbet" så ger vi dig värdefulla tips om den dolda arbetsmarknaden som garanterat är större än den som annonseras via platsannonser.

Hitta jobbet!

CV och personliga brev

Intervju

Löner och anställningsavtal