Utlandsstudier
Som student på civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik har du möjlighet att söka utbytesstudier både via Uppsala universitet och via SLU. Om du vill studera vid ett universitet utomlands bör du börja planera och söka utbytesplatser i god tid, till vissa utbyten så långt som ett år i förväg. Lämplig tid att åka väljer du själv men efter årskurs tre, när du också haft möjlighet att ta ut en kandidatexamen, är ett bra alternativ.
Utbytesstudier kräver en hel del planering och administration, men det finns många personer att fråga om råd. Utöver anställda vid Internationella kansliet för alla studenter på Uppsala universitet och Mobilitetsgruppen för alla studenter på SLU kan du även vända dig till studentsektionen WAWEs internationellt ansvariga och till programmets studievägledare för tips och hjälp med att reda ut vad som behöver göras och vilka deadlines som gäller för det land du vill åka till. Om du vill kunna ta med några av dina utländska kurser i examen är det lämpligt att diskutera med studievägledaren vilket ämne, antal poäng och nivå som kan vara lämpligt och ha detta i åtanke när du väljer vilket universitet du vill åka till. Det går även bra att läsa kurser utanför programmet. Dock kan det hända att poäng som ligger utanför programmet inte kan införas i examen. Programansvarig kan ge ett förhandsbesked om sådana kurser innan du påbörjar din utlandsvistelse.
- Länk till studentutbyten generell informaton från Uppsala universitet, information från Inst. För geovetenskaper UU och på SLU
- Reseberättelser
- Gör ett projekt i ett u-land (Minor Field Study)
- Information om tillgodoräknande och införande av kurser i examen
Reseberättelser
Här berättar några miljö- och vattenteknikstudenter hur det var att plugga utomlands
Malin Ullberg, Nya Zeeland 2011

Jonathan Sigvant, Bhutan ht 2016

Jessica Lindmark, Storbritannien 2013/14

Åsa Söderqvist, Chile 2016

Studentbloggar vid utlandstudier
MFS - Minor Field Study
Om du vill göra ditt examensarbete i ett utvecklingsland kan du söka MFS - Minor Field Study - ett Sida-finansierat stipendieprogram för studier i utvecklingsländer.
Information om MFS-ansökan via SLU via Uppsala universitet
Några W-studenters reseberättelser om MFS:
- Hugo Rudebeck, Kenya 2016
- Johan Nilsson, Kenya 2016
- Malin Ullberg, Malawi 2014
- Anna-Emilia Joelsson, Uganda 2012
- Karin Grandin, Brasilien 2012
- Alexandra Bercoff, Etiopien 2011
- Beatrice Aulin, Brasilien
- Linnea Henriksson, Brasilien
- Emanuel Isaksson, Kampala
- Maria Khalil, Palestina
- Sara Lindgren och Alexandra Röttorp, Peru 2007
- Kristina Källander, Kina 2006
Läs ytterligare MFS-reseberättelser och MFS-uppsatser.

Sidansvarig: Cecilia Sundberg