Studier och elitidrott

Uppsala universitet är ett idrottsvänligt universitet. Vi ger dig goda förutsättningar att kunna kombinera studier, motion och idrott. Läser du vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och samtidigt är elitidrottare erbjuder vi dig vägledning och stöd för att du ska kunna kombinera dina studier och elitidrott. Detta innebär dock inte att det ges förtur vid antagningen till våra kurser eller program, utan att du med hjälp av vägledning och planering ska kunna kombinera idrott med studier.

Definition

Idrotten ska ingå i något av Riksidrottsförbundets (RF:s) specialidrottsförbund. Individuella idrottare ska tävla på lägst nationell mästerskapsnivå och/eller i landslag för att räknas som elitidrottare. Elitlagidrottare ska spela i någon av de två högsta nationella serierna. Definitionen gäller också tränare för elitlag och individuell elitaktiv, förbundskapten för landslag och förbundstränare.

Antagen till program inom teknik eller naturvetenskap

När du är antagen till programmet är du välkommen att boka in ett möte då vi tittar både på utbildningen i stort samt den aktuella terminen. Till det mötet ska du ta med dig all tillgänglig information om datum och tider för träning, träningsläger, matcher och resor i samband med ditt idrottsutövande.

Kontakt och vägledning

Emma Svensson, Studievägledare: emma.svensson@uadm.uu.se.

Stipendier

Utövar du elitidrott och har studerat minst en termin och är aktiv student på minst halvtid vid Uppsala universitet kan du söka ett stipendium på 25 000 kr.

Hälsa och motion

För Uppsalastudenter finns ett stort utbud av träning, friskvård och hälsovård